Framside                              
Teknisk
Komme i gang
Admin

Stjerna i toppen av treet


Området rundt stjernebildet Orion er fullt av gass, støv og stjerner i alle utgaver. Den store stjernen i midten er Monocerotis. Den er en variabel dobbelstjerne, og danner toppen i en stjernehop som kort og godt kalles juletrehopen. Vi ser ikke stort mer enn den ene stjernen her, men til gjengjeld ser vi tydelig kjegletåken som reiser seg som en finger nede i høyre hjørne. Det er mange rare former, fasonger og farger rundt Orion, men de blir lave på himmelen her oppe.

Katalognavn NGC 2264
Dato 28. februar 2022
Kamera Canon 600D fullspektrum
ISO ISO 800
Lukkertid 120 sekunder
Eksponeringer 55 rammer
Kikkert SkyWatcher 200 PDS på HEQ5 ekvitoralmontering
Brennvidde 200mm
Fokuslengde 1000mm
Guiding Ekos med dithering, 50mm x 180mm
Forhold Svart himmel og vindstille, men uryddig guiding og for lite tid. Kikkerten kikka i veggen før jeg regnet meg ferdig.
Kalibrering 40 hver av flats, darks og biases. Nye flats.

Var spent på dette, og ble ikke skuffet. Tatt med kameraet på tvers, sentrert på stjerna i midten. Så ingenting på prøvebildene, så det ble inga oppstiling. Her er det mulig å etterfylle, såfremt man treffer med taggene på stjernene. Alt for lite rammer, og motivet sto litt for lavt. Dette kan bli et kjempefint motiv rundt jul neste år. Stablet i DSS (Median Kappa-Sigma Clipping 5/2), forsiktig asinh i Siril. Bare manuell fargekalibrering.