Framside                              
Teknisk
Komme i gang
Admin

Jupiter


Jupiter ligger som planet nummer fem fra sola, og er fin å fotografere når den står slik at fotografen har sola i ryggen. Jupiter kommer skjeldent høyt på himmelen så langt nord, og det betyr at vi må skjære gjennom mye atmosfære på skrå når vi tar bilder. Her står planeten 22 grader over horisonten. Dette bildet er bygd opp av en to minutter lang film som er brutt ned i enkeltbilder. 15% av bildene, ca. 300 rammer, er deretter sammenstilt og slått sammen.

Katalognavn Jupiter
Dato 10. desember 2022
Kamera Canon EOS 450D standard
ISO ISO 100
Eksponeringer 120 sek ser-film i Ekos
Kikkert SkyWatcher 200PDS reflektor med 2.5x barlow.
Brennvidde 200mm
Fokuslengde 2500mm
Guiding Ekos, 50mm x 180mm
Forhold Minus 10, kameraet var ustabilt, trolig pga. kulden. Etter mye om og men fikk jeg sentrert og fokusert. Fanget fire ser-filmer i Ekos, hver på 60 sekunder. Slo de sammen til to i PIPP, stacket begge i Autostakkert. Dette er den som kom best ut av det.
Kalibrering Ingen

Litt skuffet, ingen rød flekk denne gangen heller. Mulig jeg prøver et par ganger til. Hadde et uklart og ustabilt fokus, trodde først det var ustødig rigg. Kanskje for lys himmel, nesten full måne. Valgte 450D som har en pixelsize på 1:1. Prøvde først med det modda kameraet, men skiftet pga. ustabilitet. Ikke noe bedre på det andre. INDI-driveren restartet hele tiden. Tror jeg bør sjekke kollimeringen på kikkerten litt lenger ut i fokustuben. Med barlowlinsa foran kameraet må jeg ha extension mellom barlow'en og tuben. Blir tungt.