Framside                              
Teknisk
Komme i gang
Admin

Venus


Venus ligger mellom sola og oss, og lyser sterkt i korte perioder på noen morgener og kvelder. Når den står høyt nok er den ofte det sterkeste objektet på himmelen. Den er ikke synlig når det er helt mørkt, og det gjør den vanskelig å fotografere. I tillegg er den veldig liten, og med en lys bakgrunn vil detaljene hviskes ut i det sterke lyset som reflekteres fra sola. Dette bildet er komponert av de 600 beste enkeltrammene fra en kort film på 4 minutter. Man kan se en tydelig fase, og den siden som vender mot sola er lysere enn den andre. Den karakteristiske gul/orange fargen på planeten kom også litt fram.

Katalognavn Venus
Dato 15. mars 2023
Kamera Canon 600D
ISO ISO 100
Eksponeringer 4 * 60 sek .ser i Ekos
Kikkert SkyWatcher 200PDS reflektor med 2.5x barlow.
Brennvidde 200mm
Fokuslengde 2500mm
Guiding Ingen
Forhold Gode forhold. Planeten sto rundt 20 grader høyt, og sola var på veg ned. Gikk raskt å finne den, og stille fokus.
Kalibrering Ingen

Overaskende bra. Prøvde først med den ene barlow'en inni den andre, men det ble bare blur. Tok fire serier på ett minutt hver med det umodda kameraet. Slo de sammen i PIPP og stacket i Autostakkert. beholdt de 15% beste rammene, av drøyt 5000. Tydelig fase, men ikke så fremtredende farger. Wavelet-funksjonen i Siril var avgjørende for resultatet. En forsiktig gaussian blur i Gimp før eksport.