Smørekart Mål og vekt Innstillinger Tyvtriks Gjestebok

BM Volvo ST 257 - trøska for viderekommende.

Hvorfor holde liv i ei 40 år gammel skurtrøske ?

Det begynner å bli langt mellom de minste Volvo-trøskene på de trønderske flatbygdene, så det er på tide å slå et slag for disse trofaste sliterne før de går helt i glemmeboken. Trøska mi trådte sine barnesko et stykke opp i Ogndalen, og søkte tjeneste hos min far i konfirmasjonsalderen. Der slo den seg raskt til ro, og har vært et medlem av familien siden da.

Det er en orginal BM Volvo St 257 tanktresker med ugrastiner og bensinmotor. Den har innkoblingsspak for skjærebordet (på noen utgaver er det konstant innkoblet) men mangler halmkutter. Typebetegnelsen er ST 257 og tilvirkningsnummeret er 74153. I "Utførande"-rubrikken står koden "S 80854", uten at det forteller meg stort. Den gikk på ca 150 mål årlig fra den kom til gårds og frem til 1990, de siste årene har den gått på knapt 100 mål hver høst. Før 1990 dyrket vi Gunilla to-radsbygg, etter det har vi satset på seks-radsbygg av sortene Bamse og nå Arve.

Jeg har valgt å gi disse sidene en praktisk innretning, og håper at enkelte tar en titt og kanskje plukker opp et knep eller to. Dersom noen har erfaringer eller triks å dele med andre tar jeg gjerne i mot stoff som jeg kan legge ut sammen med mitt eget. Dere kan sende en e-post direkte til meg via adressen nederst på siden, eller dere kan skrive et innlegg i gjesteboken øverst til høyre.

Dersom noen kan bidra med litt historisk eller faktisk stoff om 257'en lager jeg mer enn gjerne en egen underside. Pr. idag har jeg sørgelig lite av slikt å sette på skjermen, så jeg har bestemt meg for å vente litt. Ting av interesse kan være produksjonstall, forhandlerlister, nypris, gamle reklameannonser, markedsandeler, beskrivelse av de ulike utgavene og opplysninger om hvor og av hvem de ble produsert. Kort sagt så tar jeg i mot det meste med åpne armer! Dersom det er stemning for det kan jeg snekre i hop et lite fotoalbum med bilder som dere sender pr. e-post.

Jeg lar e-postprogrammet mitt sortere postkassa mi med hard hånd, og en god del går usett i søpla. Dersom du vil være sikker på å ikke ende der bør du la "Emne"-rubrikken i e-posten stå tom. En kort beskrivelse på godt forståelig norsk går bra, men ikke prøv deg med engelske gloser! Dersom skriften på disse sidene er vanskelig å lese kan du klikke en gang på "Vis" øverst på menyen og føre musepilen ned til "Tekststørrelse". Der kan du velge mellom ulike størrelser ved å klikke en gang. Vil du være sikker på å finne disse sidene senere kan du klikke på "Favoritter" på menylinjen, og deretter på "Legg til i Favoritter" og "OK".

Web-ansvarlig : Jan Olav Agle
Kjerknesvågen
7670 Inderøy
Powered by Linux

Sist oppdatert : Mai 2007